Hier zijn vijf redenen waarom paprika's goed zijn voor je gezondheid.
Spaanse peper is een tropische plant die wordt gekweekt van het late voorjaar tot de zomer. Paprika's zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine C, die antiseptische en antioxiderende effecten hebben. Met name de capsaïcine-component, die een pittige pepersmaak heeft, heeft verschillende effecten.
Overmatig gebruik van rode peper kan echter leiden tot een verslechtering van de leverfunctie of schade aan het slijmvlies van de maag, dus het wordt aanbevolen om een of twee tegelijk in te nemen.
1. Pijnvermindering
Capsaïcine helpt pijn te onderdrukken. Capsaïcine werkt om een verbinding af te geven die de P-stof wordt genoemd.
Wanneer de P-stof wordt uitgescheiden, merkt het zenuwstelsel dat er een blessure is opgetreden en begint de genezing. Studies hebben aangetoond dat capsaïcine-crème wordt gebruikt om pijn veroorzaakt door herpes zoster of perifere neuropathie te verlichten.
2. Dieeteffect
Paprika's helpen je af te vallen. Volgens een onderzoeksteam van Purdue University in de Verenigde Staten is aangetoond dat het eten van paprika's zoute, vette of zoete voedingsmiddelen vermindert.
3. Bevordering van de stofwisseling
U heeft mogelijk last van zweten als u pikante pepers eet. In dit geval werd het metabolisme tijdelijk verhoogd door capsaïcine. Capsaïcine verhoogt de warmteontwikkeling en heeft als effect dat het de stofwisseling in een oogwenk verlengt.
4. Verbetering van de spijsvertering
Studies hebben aangetoond dat capsaïcine in paprika's effectief is bij de behandeling van milde indigestiesymptomen.
5. Verlaging van de bloeddruk
Capsaïcine helpt de bloeddruk te verlagen. Studies hebben aangetoond dat de bloedvaten van muizen die rode paprika krijgen, ontspannen. Dit onderzoek is echter uitgevoerd bij ratten en het wordt aanbevolen om een geschikte hoeveelheid van 1 tot 2 tegelijk in te nemen, omdat er een onderzoek is dat de bloeddruk kan stijgen als er te veel hete peper wordt gegeten.
'myPPT' 카테고리의 다른 글
Voici cinq raisons pour lesquelles les poivrons sont bons pour la santé. (0) | 2020.07.21 |
---|---|
3 ingredientes nutricionales en jugo de naranja (0) | 2020.07.21 |
1950년대 대한민국 문화와 미디어 (0) | 2020.05.29 |
6種絕佳食物可消除腹部脂肪過多 (0) | 2020.05.09 |
Open Source Software (OSS) - 공개소프트웨어 (0) | 2020.04.29 |